Music-Leaks.nl
Een originele WordPress.com site voor kritieken

Gerard Joling en andere collega’s erg benauwd…..

Gerard Joling en andere collega’s erg benauwd…..

1 febr 2012. Aanleiding hiervoor is de angst dat alle covers uit de handel zouden moeten van ” Ai Se Eu Te Pego ” Gerard Joling – Dan Voel Je Me Beter / INNA – Ai se eu te pego (Remix by Play&Win) / Jeronimo – I Want You Baby (Ai Se Eu Te Pego) / Jody Bernal – Sabado / Tom Haver – Samen Vanavond. e.v.a.Wij kunnen hen geruststellen.

In Nederland is het met de auteurswet en muziekuitgeverijen zo geregeld dat indien het origineel alhier is gereleased alle sub-versies (covers) dus gewoon mogen worden verkocht. Of de tekstschrijvers geauthoriseerd worden is nog de vraag (wij denken van niet). Dit hadden we immers al eerder bericht met het plan van de Diva’s die “Can’t take my eyes off of you”wilden uitbrengen, maar men luisterde niet en waren bang geworden.Misschien dat de beste wel een authorisatie kan krijgen van de uitgeverij, maar wie dat moge zijn. Als het op nederlandse taal aankomt beslist niet Gerard Joling.

Gerard Joling bedreigd om cover 

17 januari 2012

Gerard Joling heeft aangifte gedaan nadat op internet bedreigingen tegen hem zijn geuit.

1556Foto:  NU.nl/Freddie de Roeck

Aanleiding voor de scheldpartijen is zijn single Dan Voel Je Me Beter, zegt de manager van de 51-jarige zanger. “Waarschijnlijk kunnen andere artiesten die het liedje hebben gecoverd het niet hebben dat Gerard zo over hen heen walst”, zegt Jolings manager. Ongeveer vijf andere zangers hebben ook een remake opgenomen van Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló. Jolings versie van het Portugese nummer scoorde de eerste nummer 1-hit van 2012. “Ze hebben het over ‘vuile kankerhomo’ tot ‘ik ga je doodschieten'”, vertelde de 51-jarige zanger maandag in het AD. “Ik ben niet bang, maar zoiets moet je wel serieus nemen. Dus ik heb aangifte gedaan.”

Inderdaad. Het zal wel weer de concurrentie zijn die niet kunnen hebben dat Joling met z’n team de coverhit gaat pakken. Dat is het risico van bestaande nummers coveren. De sterkste partij met muziekuitgeverijbelangen en RTV-relaties en ‘hype’garanties  (niet altijd de beste uitvoering) zullen winnen. Het illusteert weer wat voor ’n maffia-club de showbiz eigenlijk is. Iedereen die wat ‘geld’ regelt – waar het ook vandaan moge komen – , maakt tegenwoordig platen (cd’s) die grappig genoeg niet meer verkocht worden. Men gokt alleen nog op de evt.optredens door de bel te laten rinkelen in RTL/Boulevard en  SBS/Shownieuws die je dan kan helpen.

Michel Teló De Braziliaanse zanger staat op nummer 1 in de Ultratop 50 met zijn zomerhit ‘Ai se eu te pego’. Op YOUTUBE meer dan 114 miljoen keer bekeken. Ook het vrouwelijk schoon in de videoclip scoort. 

‘Ai se eu te pego’, dat letterlijk ‘Als ik je te pakken krijg’ betekent, is al sinds oktober een grote hit in Spaanse en Portugese discotheken. Zijn videoclip werd opgenomen tijdens een concert van Teló in een discotheek in Sao Paulo. Heel wat mooie vrouwen doen daarin het populaire dansje dat bij het liedje hoort. Zelfs de voetballers doen het na. Die vrouwen laten ook de mannen op Facebook niet onberoerd. Er is dus een nieuwe hype gestart. “Bedoeling is dat zoveel mogelijk mannen in hun status het tijdstip plaatsen waarop hun favoriete vrouw in beeld komt”, zegt  Tom Thijs ergens.

Advertenties

Eén reactie to “Gerard Joling en andere collega’s erg benauwd…..”

  1. Een rondedans voor alle covers op het bekende lied.!


GRAAG REACTIE - EERST INLOGGEN OF REGISTREER

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: