Music-Leaks.nl
Een originele WordPress.com site voor kritieken

Mega-Upload baas Kim Schmitz opgepakt !!

Baas Megaupload zegt onschuldig te zijn

Kim Dotcom, geboren als Kim Schmitz, de baas van Megaupload. Foto: EPA

 

 

 

AUCKLAND – De vorige week opgepakte oprichter van de website Megaupload heeft maandag voor een rechtbank in Nieuw-Zeeland verklaard dat hij onschuldig is aan onder meer internetpiraterij. Hij wil op borgtocht worden vrijgelaten, zo liet hij via zijn advocaat weten.Kim Dotcom, geboren als Kim Schmitz, wordt ervan beschuldigd dat hij miljoenen heeft verdiend door via zijn website illegale kopieën te verspreiden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software. Zelf zegt de Duitser dat hij slechts onlinopslagcapaciteit verkoopt. Met hem zitten nog drie verdachten vast in Nieuw-Zeeland, onder wie een 29-jarige Nederlander.

Luxueuze landhuis
De vier verdachten werden vorige week aangehouden op verzoek van de Amerikaanse federale recherchedienst FBI. Dat gebeurde bij een inval in Dotcoms luxueuze landhuis op het Nieuw-Zeelandse platteland. Daarbij werden onder meer 20 exclusieve auto’s in beslag genomen. De website Megaupload is uit de lucht gehaald.

Uitlevering
De Verenigde Staten willen dat de verdachten worden uitgeleverd. De rechter in Nieuw-Zeeland moet zich nog buigen over dat verzoek, een procedure die volgens kenners maanden kan duren. De zitting van maandag ging vooral over de borgstelling, maar de rechter nam daarover nog geen beslissing. Dotcom wil voorlopig worden vrijgelaten, maar volgens de aanklager is het risico dat hij de benen neemt daarvoor te groot.

Advertenties

2 Reacties to “Mega-Upload baas Kim Schmitz opgepakt !!”

  1. Eindelijk gerechtigheid Laat ze die club eens de ethiek en eerlijkheid bijbrengen om niet te stelen van geestelijke eigendommen van anderen. Mijn motto is nog steeds; Blijven vechten voor de bescherming van auteursrechten anders kan er straks niets meer geproduceerd worden. De overheid moet wel meegroeien met de snelgroeiende internetmogelijkheden.Helaas vinden ze hier weer iets op, zo gaat dat met een open Internet.

  2. Die Mega-uploadboys, hun domheid straalt uit hun gelaat. Aan de naam ‘Kim ‘ heb ik ook m ’n twijfels “gefrustreerde homo ? ” geld verdienen over de rug van anderen is hun motto. Dat ze hen maar eens aan een psychologische behandeling onderwerpen bij Pieter Baan om hun ‘brein ‘eens te resetten.


GRAAG REACTIE - EERST INLOGGEN OF REGISTREER

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: