Music-Leaks.nl
Een originele WordPress.com site voor kritieken

BOLLAND VS NADA (W.V.KOOTEN)

Bolland en Van Kooten zijn na ‘deal’ toch geen vrienden

Lees eerst onderstaande info inzake de deal, daarna het laatste nieuws:

AMSTERDAM – Het leek erop dat Rob Bolland en Willem van Kooten de strijdbijl hadden begraven.

Rob Bolland – Foto:ANP

De twee stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam, waar ’t kort geding diende. De mannen spraken onder meer over hun conflict over de rechten van verschillende liedjes, waaronder : Jeanny  en  Rock Me Amadeus. De 56-jarige Bolland ligt al jaren in de clinch met zowel Van Kooten muziekuitgeverij Nada (o.a.Nanada & Dayglow) als de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De componist stelt dat Van Kooten zijn liedjes zonder overleg doorverkocht aan het buitenland, waardoor hij naar eigen zeggen zo’n twee ënhalf miljoen euro misliep. Dus liet Bolland beslag leggen op 1,2 miljoen euro die Buma/Stemra zou uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Van Kooten. Dat beslag werd inmiddels opgeheven. “Dat is toch mooi, we kunnen weer verder met ons leven”, reageerde Van Kooten .
Andere punten
Ook op andere punten bereikten de twee partijen overeenstemming.(althans, zo leek ’t ) Zo mag Bolland voor tweehonderdtoenduizend euro de rechten van meer dan honderd liedjes, waaronder 
Jeanny, Rock Me Amadeus en In The Army Now, terugkopen. “Hier ben ik erg blij mee”, zegt Bolland. “Hier heb ik al die tijd voor gestreden.”  Onder de overeenkomst van de heren moest nog wel een handtekening worden gezet. “Ik hoop dat we binnen een maand niks meer met elkaar te maken hebben”, vertelde Bolland. “Dan kan ik mijn leven als componist weer hervatten.”

NIEUW:  Willem van Kooten en Rob Bolland  opnieuw voor de rechter Laatste update:  13 december 2011

AMSTERDAM – Willem van Kooten en Rob Bolland staan woensdag  opnieuw voor de rechter. De muziekuitgever heeft er genoeg van  dat de componist hem uitmaakt voor oplichter.Van Kooten eist dat  Bolland zich voortaan rustig houdt, op straffe van een dwangsom  van vijftigduizend euro. Dat schreef De Telegraaf 6 dec.j.l.  De componist beweert al lange tijd ongeveer 2,5 miljoen euro te zijn  misgelopen, omdat de uitgever zonder overleg zijn liedjes doorverkocht  aan het buitenland. In september leek de lucht tussen de twee nog  geklaard toen zij na een kort geding een overeenkomst sloten.  Dat liep echter op niets uit.Van Kooten stelt dat Bolland de goede  naam van zijn productiehuis schaadt en de componist de afgelopen  jaren al enkele honderdduizenden euro’s ter compensatie van  ‘mogelijke fouten’ te hebben betaald. Wij vinden dat een vorm van  schuldbekennen, hoewel het ook als ’n soort voorschot kan  worden betiteld in afwachting van… Bolland was verantwoordelijk  voor hits als :In The Army Now van Status Quo en  Rock Me Amadeus  van Falco.  Hoe het e.e.a. nu weer afloopt wachten we af.Advertenties

3 Reacties to “BOLLAND VS NADA (W.V.KOOTEN)”

 1. update 6/1/2012
  Nog niets bereikt. Komt er nog iets over de toonbank??
  Alleen: Rob Bolland mag niet meer beledigen.

  Rob mag zich niet meer onrechtmatig uitlaten over van Kooten en diens bedrijf. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam donderdag 5/1. De muziekuitgever spande een kort geding aan tegen Bolland wegens voortdurende belediging in de media. ‘Ik ben niet te ver gegaan’ zei hij.De rechter oordeelde dat Bolland, moet stoppen met het beledigen van Van Kooten op straffe van een dwangsom van 5000 euro per keer. De rechter sprak van verregaande beschuldigingen die niet op feiten zijn gebaseerd.

  Bolland en Van Kooten zijn al lange tijd verwikkeld in een zakelijk conflict. De componist stelt dat hij door toedoen van de uitgever een groot bedrag aan royalty’s is misgelopen. In verschillende media stelde Bolland dat hij door Van Kooten zou zijn opgelicht en dat die zich schuldig maakt aan fraude, valsheid in geschrifte en diefstal.

  Van Kooten eiste naast een een dwangsom voor onterechte uitlatingen ook een rectificatie van Bolland in alle media waarin hij zich grievend heeft uitgelaten over Van Kooten en diens muziekuitgeverij. Daar zag de rechter echter van af.

 2. Sorry, Frits blijkt te zijn overleden in 1999. Ik heb wel leuke herinneringen aan hem.

 3. Tip namens Chazz & mijzelf:: Voor Willem van Kooten: Koop alle rechten van de masters en muziekuitgave af en je bent er mee klaar. Kost je misschien wel wat maar dan is ’t basta !!
  Extra opmerking: Waar is die Frits Hirschland gebleven, die speelde er toch ook een rolletje in? Zit ie nog steeds bij Van Brunswijk?


GRAAG REACTIE - EERST INLOGGEN OF REGISTREER

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: