Music-Leaks.nl
Een originele WordPress.com site voor kritieken

CD-Boek – “Dit gaat nooit meer voorbij

  Presentatie net signeren 2CD-Boek ‘The Sixties’ van Coen Free & Cees Vermeulen Windsant

Coen Free & Cees Vermeulen Windsant (Alias Mike Vincent) presenteerden maandagnamiddag 8 maart 2010 in de School voor de Toekomst in een sfeer van sixites en seventies
zijn nieuwste boek over die jaren, getiteld: ‘Dit gaat nooit meer voorbij’.


De presentatie van het boek was gevat in een twee uur durend programma dat aanvoelde als een warm bad. In die organisatie had uiteraard de auteur de hand waardoor er ook een goede en een naar nostalgie ruikende sfeer werd neergezet..Auteur van ‘Dit  gaat nooit meer voorbij’ Coen Free. was daarna natuurlijk o.a.in gesprek met Albert West [Welaken] van ‘Sha la la I need you..’.

 De aanwezigen zoals betrokkenen bij het boek en ook oud-sixtieës onder wie Ed van Bergen Henegouwen van het Stadsarchief. Achterin Boschtionprogrammaleider en dj Hans Vrielink, een echte muziekkenner die eerder een album uit de sixties uitbracht.Op de rug gezien Nort Lammers en een student van de School voor de Toekomst, die met figuren uit de rock’n roll de bijeenkomst luister bij zette. De schrijver, dagelijks directeur van het KW1-College leidde zelf het boek in met een omlijsting van allerlei plaatselijke en zelfs internationale beroemdheden, onder wie Albert West, Sandra Reemer, Cees Vermeulen Windsant welke laatste als manneke van 15 mede aan de wieg had gestaan van de Bossche rockscène in 1958.
De Bossche zanger c.q. bassist had toen ademloos staan  te kijken bij een optreden van de Tielman Brothers in de Cosmopoliet, waar de basis lag van de Bossche popgeschiedenis.
Volgens Cees Vermeulen Windsant was hij eerder begonnen dan de eerste rock & roll plaat van Peter Koelewijn want die was “pas” van 1959.Tussentijds werd  het eerste boek uitgereikt aan de pers en de meest verdienstelijke medewerkers aan het boek te weten:  Ewald van Vugt, Cees Vermeulen Windsant, Albert West, Hans van Liempt (ook uit de Shuffles) en Mieke Vis-Verhoeven, weduwe van Jan Vis. Ook Frank Mommersteeg en Nick de Vries stammen uit de tijd van de schrijver Hans Vlek. Zij  droegen werk van hem voor. De betekenis daarvan leek nu pas op eenieder goed door te dringen.Leerlingen van de School voor de Toekomst verzorgden met een Rock ’n Rollachtig optreden, maar dan met muziek uit de 70`s, deze officiële boekpresentatie. Ook Albert West bracht twee van zijn bekendste nummers ten gehore Sha la la I need you en Ginny come lately.Er waren nog veel meer bekende Bosschenaren aanwezig zoals Nort Lammers [Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch], Boschtion coryfeeën Karin en Hans Vrielink en oud-schouwburgdirecteur Luc van Gent, en docent en old-sixti-er ‘Vincent Verstappen, met de medeoprichter Okko Brunklaus, gaf een korte schets van zijn belevenissen in the 60`s Het was een feest van herkenning.

 Om 18.30 uur moest met zachte hand de nog aanwezigen naar buiten worden geloodst..Woensdagnamiddag 10 maart 2010, enkele boekenliefhebbers en/of fans van Coen Free stonden kort voor zessen al te wachten om een handtekening in hun exemplaar van ‘Dit gaat nooit meer voorbij te krijgen’. Free vatte post in een hoekje van de boekwinkel van Heinen.  Tussen het schrijven van een korte regel door lette hij op of hij bekenden zou zien en of de rij al aangroeide. Maar de koopavond was nog maar net begonnen.

Naast dit  artikel : Coen Free met Albert West[10 maart 2010].

Het boek is nu nog mondjes maat leverbaar via de Stichting Charles Music te Sassenheim en kunt u bestellen door € 30 euro over te maken op hun Rabobank 123961424 en krijgt ’t franco thuis.

Advertenties

Eén reactie to “CD-Boek – “Dit gaat nooit meer voorbij”

  1. Ik heb al zo’n boek gesigneerd aangeschaft. Een must voor elke muziekkenner !!


GRAAG REACTIE - EERST INLOGGEN OF REGISTREER

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: